Mainan Minda, Suara Hati, Jalinan Jari

mySOOPA DOOPA VVIP

Friday, October 8, 2010

apa salah saya?

apa salah saya?

ya,mungkin saya ada buat salah kat awak,tapi apa? cuba awak terus terang je. mungkin saya xsengaja.tolong la jangan buat saya macam ni.

ok,saya mengaku sejak dua menjak ni, saya sangat terasa dengan layanan dingin awak. bila pergi ke kelas, muka awak KETAT je dengan saya. bila awak bercerita,saya suka. tapi,bila saya tanya, awak buat-buat xdengar soalan saya. tapi saya diam je,saya fikir mungkin awak xdengar kot saya tanya.it's ok.

lama kelamaan,awak semakin dingin dengan saya,bercakap pun tidak.pandang muka?owh,susah sama sekali.KENAPA?? apa salah saya? sejak dari tu, saya terus mendiamkan diri. bila awak bercerita,saya dengar je.bila awak buat lawak,saya hanya tersenyum.tapi sebenarnya,hati saya sangat tersentuh,sampai hati awak buat saya macam ni.dengan kawan-kawan lain awak boleh bergelak ketawa,dengan saya muka awak jadi KETAT!

saya tahu awak ada pengaruh yang besar,awak pandai berkata-kata,awak pandai bejenaka,awak pandai ambil hati semua orang.saya??saya hanya mampu tersenyum dengan gurau senda awak.
OK!mungkin salah saya.hmm

tapi apa salah saya?saya cuba cari punca tu.saya kupas satu persatu ;

selasa : class costing batal,selalu awak bagitau saya.tapi tidak.owh,saya xkesah.den class mgt.kat dewan kuliah tu,kita duduk macam biasa. awak suka bercerita,masing2 bergelak ketawa. :) bila kuliah bermula,awak masih bercerita,mungkin muka saya yang KETAT masa tu,sebab focus la kononnya.awak terasa ke saya BUAT MUKA macam tu?bukan ke sebelum ni memang saya macam ni time belajar?

rabu : owh! saya tidak ke kelas.p****d pain ! langsung awak x tanya kenapa saya x ke class. saya sihat ke,sakit ke,mungkin tunggu ajal.huh. saya tanya awak balik,MACAM NI KE KAWAN? mungkin masa ni awak terasa dengan saya ; dengan alasan SAYA CUBA LARIKAN DIRI DARI AWAK! ok.saya terima.salah saya juga xbagitau awak yang saya tidak ke kelas.tapi saya ada pesan kat SiComel Honey. :)

khamis : class CTU,owh.macam biasa,kita pegi class lambat.8.30 pagi saya dah siap. saya ingat saya nak pegi class dulu,tapi saya call jaja.haha,jaja kata dia baru bangun.ok,saya pegi bilik dia. mungkin awak terasa dan salah saya juga sebab xbagitau awak yang saya pegi bilik jaja.bila turun,saya nampak MUKA KETAT awak!Ya Allah,hati saya mula xtenang dengan situasi ni. saya cuba buat macam biasa.mungkin ok. kemudian awak bercerita semula,bila saya tanya awak xjawab.ok,mungkin xdengar.saya tanya lagi,pun sama awak xjawab.Owh!saya sangat terasa.nasib baik ada yang mendengar dan tolong jawabkan.terima kasih kawan. :)
class BEL dibatalkan sebab masing2 xbaca LAW lagi!haha.ok,kita pegi beli makanan kat uptown. tapi semua kedai xbukak lagi.saya beli barang sikit,selalunya bila saya suruh korang pegi dulu,korang xpegi pun.mesti tunggu.xkira la sape pun.tapi masa tu,xmacam selalu,awak pegi dulu,yang lain pun ikut awak.tapi Sicomel honey tunggu saya.thnx. :) next,kita pegi dining.macam biasa juga,selalunya kita tunggu semua siap beli makanan baru balik.tapi,ari tu awak bayar dan dengan MUKA KETAT awak tinggalkan saya.KENAPA?apa salah saya?bukan kita sama kolej ke?selalunya,bila awak lambat saya tunggu,bila saya lambat awak tunggu.tapi masa tu x! dari situ saya dapat rasakan sesuatu yang xkena.saya sangat PELIK! petang pulak,test KO. memang salah saya sebab saya pegi dulu.saya xbgtau awak pun.selalunya saya pegi bilik awak,saya tunggu sampai awak siap baru kita pegi KO sama2.tapi ari tu x,sebab saya takut sangat nak jumpa awak.saya takut awak marah saya.saya xsanggup berhadapan dengan MUKA KETAT awak!so saya pegi sendiri.mungkin awak terasakan??

malam tu,saya sangat terkejut awak sanggup tulis kat wall awak macam tu!

"aq taw aq xsecantik ko..xsepandai ko..xseputih ko..
janganlah sakitkan ati aq..macam ni ke kawan?"

Ya Allah,apa salah saya??berkaca mata saya baca wall awak tu.mengalir air mata saya.saya sedih sangat.saya xfaham kenapa dan mengapa.

cuba awak terus terang dengan saya,apa yang awak xpuas hati?saya tau saya xsepandai awak, awak DL,saya x.saya xsecantik awak,xseputih awak.saya pun ada perasaan bukan awak je.
kalau awak xsuka berkawan dengan saya,awak cakapla.xperlu la buat saya macam ni.
saya minta maaf kalau saya ada sakitkan hati awak.saya sayang semua kawan saya. saya juga sayang awak.saya xsuka situasi macam ni.apa salah saya??


saya minta maaf.

2 comments:

mimie mazlan said...

i think i knew who she is..btw..its ok dear..sometimes we always been in difficulties..no matter what..pls be tough :) insyaAllah..everything will be ok soon.. :)

aku senbei said...

hmmm..
feel sorry too..